SEŠI REITI NEDEĻĀ



Daugavpilī, Latviešu kultūras centra kafejnīcā 6. aprīlī plkst. 16.00
SEŠI REITI NEDEĻĀ
Folkloras kopas SVĀTRA mūzikas albuma ieskandināšana

Seši reiti nedeļā, visi seši darbeņā...šādi Daugavpils Latviešu kultūras centra folkloras kopa Svātra iesāk jaunā mūzikas albuma skanējumu.

Katrai dienai ir savs darbs, kas jāpadara, lai būtu saskaņā ar dabu un tās ritējumu, cilvēkiem un sevi. Lai radītu savu sakārtotāku pasauli, folkloras kopa Svātra sadarbībā ar kultūras menedžmenta centru Lauska ierakstīja gan tautā zināmas latgaliešu tautas dziesmas, gan maz pazīstamu, sen aizmirstu Latgales folkloras deju – kadriļu, lancetu, kā arī rotaļdeju mūziku. Tā 2013. gada sākumā ar Latgales Kultūras programmas un Latviešu kultūras centra atbalstu klajā nāca otrais mūzikas albums „Seši reiti nedeļā”. (pirmais - Lobreiteņ, reitā agri - 2008.g.).

Svātra no latgaliešu valodas ir nojauta un nojausma. Folkloras kopas dziesmās un dejās skan nojauta par senču dzīvi un tradīcijām. Vairāk nekā 20 dziedātāju un dejotāju Svātrā gūst gudru padomu, kā nodzīvot pēc iespējas pilnvērtīgāku, daudzveidīgāku un cilvēcīgāku mūžu. Dziesmu skanējumu pavada latviešu tradicionālie mūzikas instrumenti: kokles, vijoles, stabules, bungas, deju mūzikas pavadījumu skanējumam pievienojas cītara, akordeons, kontrabass.

CD albūmā Seši reiti nedeļā... folkloras kopa Svātra aicina ne tikai uz mūzikas klausīšanos, bet arī uz dancošanu.

Pasākumā varēs skatīt Aglonas maizes muzeja video klipa Seši reiti nedeļā… pirmizrādi, kuru piedāvā Latgolys entuziastu grupa BIĻDIS.

Sekot folkloras kopas darbībai, ielūkoties tās dzīves fotogrāfijās, noskatīties deju izpildījumu video un noklausīties audio ierakstus jau drīzumā varēs arī mājas lapā www.svatra.lv

Pasākumu rīko Latviešu kultūras centrs.
Atbalsta: Aglonas maizes muzejs, Latgolys entuziastu grupa BIĻDIS, biedrība Iniciatīvu un kompetenču atbalsta centrs.

Ieeja bezmaksas

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv