MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ



Vienības nama koncertzālē
14.augustā plkst. 19.30
ST. PETERSBURG MUSETTE ENSEMBLE
Gandrīz pēc divdesmit gadiem…

St. Petersburg MUSETTE Ensemble – kolektīvs ar spilgtu, bagātu biogrāfiju un māksliniecisko pieredzi. Tā nosaukums vēsta par muzikālo stilu, kura centrā ir akordeons un estrādes mūzika, kas skan akordeona izpildījumā
 
Kolektīva sastāvs: Vladimirs UŠAKOVS (akordeons), Svetlana STAVICKA (akordeons), Vladimirs BOGOMOLOVS (elektroniskā ģitāra), Boris NIKOLAJEVS (basģitāra), Viktors ŠAFRANOVS (bungas), Lina KOLESNIKA (vijole), Ivans OVČINNIKOVS (akordeons), Katrin LORIO (vokāls).

Muzikālā augusta koncertu laikā Daugavpilī „St. Petersburg MUSETTE Ensemble” prezentēs koncertprogrammu „Parīzes bulvāri”, kuras apakšvirsraksts ir „Soirèe Musette Bal” un tas nozīmē, ka mūziķi aicinās klausītājus ne tikai baudīt mūzikas skaņas, bet arī aktīvi iekļauties deju programmā! Balle-Musette ir jēdziens, kas radās Francijā 19 gs beigās un 20 gs. sākumā un tas ietver sevī savdabīgu Parīzes subkultūras izpausmi. Vakara programmā skanēs Pasadoble, valši, ča-ča-ča, samba, rumba, polka, fokstrots, tango un cita mūzika. Klausīsimies arī Sanktpēterburgas solistes Katrin Lorio izpildījumā neaizmirstamās Edītes Piafas, Serža Ginsburga, Kola Portera, Sidneja Bešē un citu autoru dziesmas.
Vārdu sakot, lielisku muzikālu pastaigu programmā „Parīzes bulvāri” sola mums visiem mūziķi no Sanktpēterbugas.

Koncertus rīko Latviešu kultūras centrs. Atbalsta: Daugavpils pilsētas dome, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – 65427552, www.vienibasnams.lv