Fotoizstāde „GAUDEAMUS”



Daugavpilī, kinoteātrī „Renesanse”
Fotoizstāde „GAUDEAMUS”

Fotogrāfs Teodors Rudāns fotoizstādē „GAUDEAMUS” ir iemūžinājis 17. Baltijas valstu dziesmu un deju svētku neaizmirstamos mirkļus Daugavpilī. Izstādes atklāšana notiks 29. augustā plkst. 14.00 kinoteātrī „Renesanse”.

2014. gada vasarā, no 27. līdz 29. jūnijam Daugavpilī bija sabraukuši studenti no trijām Baltijas valstīm: Lietuvas, Latvijas un Igaunijas, lai kopā nosvinētu kārtējos „studentijas” svētkus. Jaunība, prieks, enerģija, dziesma, deja, mūzika, māksla un daudz kas cits virmoja pilsētas ielās, koncertskatuvēs un cilvēku sirdīs. …Varētu teikt – viss ir gaistošs, bet, šoreiz, pateicoties tieši fotogrāfa Teodora Rudāna darbam, mums ir iespēja atskatīties vai arī iepazīties ar svētku spilgtākajiem momentiem.

Teodors Rudāns, fotogrāfs, fotostudijas „Ezerzeme” vadītājs (1980-2010), personālizstāžu autors. Ir darbojies vairākos „Gaudeamus” svētkos, tostarp Tartu pilsētā Igaunijā (1995), Viļņā (Lietuva,1999) un šīgada svētkos Daugavpilī. Izstādē redzēsim studentu valstu programmu foto skatus, kas fiksēti pie Daugavpils Universitātes, deju uzvedumu mirkļus Daugavpils Olimpiskajā centrā un citas fotogrāfijas.

Autors aicina visus uz izstādi, būt atvērtiem un dalīties ar savām pārdomām un atsauksmēm par redzēto. Fotoizstāde skatāma līdz 16. oktobrim darba dienās no plkst. 9.00-17.00. Ieeja bezmaksas.

Informācija: Kinoteātris „Renesanse”, Vienības ielā 30.
Tālr. 65428424, www.vienibasnams.lv