AIZGAVĒŅA DANČI



12.02. / 18.30 – Latviešu kultūras centra kafejnīcā
Rīgas ielā 22a, Daugavpilī
AIZGAVĒŅA DANČI
Vakarēšana ar folkloras kopu „Svātra”

Latviešu kultūras centrs un folkloras kopa „Svātra” pavasara gaidīšanas svētkos – Aizgavēnī uzsāk jaunu pasākumu ciklu „Vakarēšana ar SVĀTRU”, kurā, kopīgi darbojoties, katrs sev mēģināsim atklāt latviešu folkloras būtību, gudrību un spēku.

Pasākuma pirmajā daļā visi tiek aicināti uz enerģētiski stipru tautasdziesmu kopdziedāšanu. Šādas tautasdziesmas ir meditatīvs garīgā spēka avots. Tās palīdz sakārtot un harmonizēt savu iekšējo pasauli. Tautasdziesmas tiks skandētas kokles pavadījumā, jo tieši kokles radītajām skaņām piemīt spēja dzidrināt gaisu un enerģētiski attīrīt vidi. Kopdziedāšanas laikā ikviens līdzdziedātājs gūs patīkamu miera sajūtu, uzņems spēku ikdienas gaitām un vakara dančiem.


Pasākuma otrajā daļā ikviens varēs iesaistīties dejās un rotaļās.  Kā jau kārtīgā Aizgavēnī būs arī „Pankūkas”, bet šoreiz tās tiks piedāvātas nevis ceptas, bet gan dancojamas. Folkloras dejām nav vajadzīgas priekšzināšanas, speciāla sagatavotība. Ir nepieciešama vēlme piedalīties un ērti apavi.

Aicinām muzikantus, kas prot spēlēt tautas mūzikas instrumentus, pievienoties kopīgai muzicēšanai dejās un rotaļās!
Tiek plānots, ka tautasdziesmu kopdziedāšana un sadancošana kļūs par tradīciju, un jau pavasarī notiks vēl šāda veida pasākums.
Vairāk informācijas par folkloras dziesmu un deju kopu „Svātra” skat. www.svatra.lv.
Ieeja bezmaksas.

Informācija: Latviešu kultūras centrs: tālr. 65426691, www.vienibasnams.lv