LATVIJAS REPUBLIKAS NEATKARĪBAS 25. GADADIENAS ATJAUNOŠANAS SVINĪBAS DAUGAVPILĪ



4. MAIJS

Plkst. 14.00 – Kinoteātrī „Renesanse”
Dokumentālā filma „Pelikāns tuksnesī”

Pelikāns tuksnesī ir vēstījums par valsti valstī, Latgali, kas iezīmē Eiropas Savienības tālāko austrumu robežu. Reizēm tā atgādina ūdeņiem ieskautu salu, bet reizēm tuksnesi, kurā ieputināts šķirsts ar izglābto cilvēci. Tajā valda visaugstākā garīgā spriedze Latvijā – šis ir katoļu reģions, kas pilns ar pareizticīgajiem, vecticībniekiem un sagrautiem jūdu dievnamiem. Filma vienlaikus ir tādas zemes portrets, kuru veido cilvēki, dzīves garīgais un fiziskais ekstrēmisms un gluži kristīga augšāmcelšanās. Režisors: Viesturs Kairišs. Gads: 2013, garums: 68 min.

Plkst. 16.00 – Vienības laukumā
Daugavpils skolu koru un deju koncerts „Manā sirdī”

Gatavojoties XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, Daugavpils skolu kori, vokālie ansambļi, folkloras kopas un dejotāji aicina iepazīties ar dziesmu svētku repertuāru koncertā „Manā sirdī”. Šī gada svētku sauklis ir „Pats skani, līdzi skani”, līdz ar to mazie un lielie svētku dalībnieki aicina visus izdziedāt dziesmas kopā.
Plkst. 17.30 – Vienības laukumā
Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava”, soliste Irēna Ancāne koncertā „Baltā dziesma Latvijai”

Aicinām kopā ar profesionālo pūšamo instrumentu orķestri „Daugava (diriģents Arnolds Grīnberts) un solisti Irēnu Ancāni vienoties kopdziedāšanā koncertā „Baltā dziesma Latvijai”. Izskanēs latviešu komponistu mūzika, tostarp dziesmas: „Kūko, kūko dzeguzīte”, „Viss nāk un aiziet tālumā”, „Vecās likteņdzirnas”, Oskara Stroka tango „No manis neaizej” un daudzas citas tautā iemīlētas melodijas.

No 29.04. līdz 18.05. – Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā.
Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas 25. gadadienai veltītā izstāde „Daugavpils + 25”. Atklāšana 29. aprīlī plkst. 14.00

Izstādē varēs ielūkoties muzeja krājuma fotogrāfijās, kas vēsta par Daugavpils nozīmīgākajiem un interesantākajiem notikumiem pēc valsts neatkarības atjaunošanas 25 gadu garumā: no 1990. līdz 2015. gadam. Daugavpils ir mūsu pilsēta, kura aicina darboties un pilnveidoties, būt radošiem un izciliem, būt atbildīgiem par pilsētas un Latvijas nākotni! No 29. aprīļa līdz 18. maijam Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs rīko akciju „Daugavpils + 25”. Visi muzeja apmeklētāji tiek aicināti atspoguļot mūsu pilsētas nākotnes vīziju zīmējumos vai esejās. Akcijas moto „Mana Daugavpils pēc 25 gadiem”. Visi apmeklētāju darbi tiks saglabāti muzeja krājumā nākamajām paaudzēm.

Svētkus rīko: Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde, sadarbībā ar pašvaldības iestādēm.

Svētkus atbalsta: AS Swedbank.

Afiša.

Informācija: www.kultura.daugavpils.lv, www.vienibasnams.lv