MUZIKĀLAIS AUGUSTS DAUGAVPILĪ – 2015



20.08. / 19.30 - Daugavpils teātrī
Grupa TORBA NA KRUCHE (Sanktpēterburga)

Grupas „Torba na Kruče” («Торба-на-Круче») pirmsākumi ir datējami sākot ar 1998.gadu, kad mūzikas klubā „Moloko” Sanktpēterburgā notika grupas debija. Pirmais koncerts izrādījās veiksmīgs, tam sekoja mūzikas kritiķu pozitīvas atsauksmes un novērtējums preses materiālos, kas arī iedvesmoja jaunos mūziķus plašākai koncertdarbībai Krievijā un citās pasaules valstīs. Baltijas reģionā tā uzstājusies Stokholmā, Helsinkos, Turku, Tallinā, Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Narvā, un 27.augustā „Torba na Kruče” spēlēs Muzikālajā augustā Daugavpilī.

Mūzikas autors un galvenais solists ir Makss Ivanovs. Maksam ir skaista, spēcīga un lidojoša balss, iecienīta mūsdienu krievu rokmūzikā. Dziesmu poētiskie teksti ir filozofiskas jēgas un gaišu domu piesātināti. Dziesmu sfēriskais izpildījuma veids notur klausītājus „vienā elpas vilcienā”. Makss Ivanovs un otrs grupas līderis Artjoms Bespalovs ir Sanktpēterburgas konservatorijas absolventi. Makss beidzis alta un vijoles klasi, savukārt Artjoma flauta dzirdama daudzās kompozīcijās.

„Torba na Kruče” nosaukums radies no kādreizējās solista Maksa aizraušanās ar Dž.R.R. Tolkiena grāmatām, „Gredzenu pavēlniekā” Torba na Kruče ir Māja uz Kalna, kur dzīvo pasaku varoņi hobiti, kuriem ir būtiska nozīme labā uzvarai pār ļauno – līdzīgi kā tas ir arī ar grupas dziesmām.

Diskogrāfija: "С дождя" (сингл, Manchester Files, 2000), "Непсих" (Manchester Files, 2001), "Номера" (сингл, Manchester Files, 2002), "Час времени" (Никитин Records, 2004), "57-я параллель" (миньон, 2007), “Так не бывает” (2+2=5 Records,  2008), "Несбыточная" (2009), "Три-Пти-Х" (2010-11), „Части Света” (2014) u.c.. Informācija par grupu: www.torbanakruche.ru

Biļetes: www.bilesuparadize.lv / no 29.07. arī Daugavpils teātra kasē. Cena: 2.00 euro

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65427552, www.vienibasnams.lv,
Daugavpils teātris - www.daugavpilsteatris.lv