Koncerts VĒSTULE MEITENEI



29.04. / 19.00 Vienības nama koncertzālē
Latvieši un zviedri raksta vēstules turpinājumu.
Normunds Rutulis, Katrīna Cīrule un Hansa Anteheda trio koncertā
VĒSTULE MEITENEI

2016. gadā Normunds Rutulis turpinās iepriecināt sava talanta cienītājus ar jaunāko muzikālo projektu “Vēstule meitenei”.

Pateicoties 2015.gadā izdotajam albumam ar tādu pašu nosaukumu un veiksmīgajiem koncertiem tā paša gada rudenī projekts ieguva jaunu impulsu Latvijas un Zviedrijas mūziķu sadarbības turpinājumam, kā arī jaunā vokālā dueta – Normunds Rutulis un Katrīna Cīrule - mākslinieciskajai attīstībai.

Pavadošo trio veido Daniel Olson (Zviedrija) -bungas, Staņislavs Judins – kontrabass (Latvija), pianists un aranžētājs Hans Antehed (Zviedrija). Hans Antehed ir zviedru mūziķis, kura ģimenes otru pusi veido latviete Inese. Hans labi runā latviešu valodā un ir iemīlējies arī latviešu mūzikā. To viņš apliecinājis ar diviem latviešu dziesmu albumiem “Latvian sentiments” 2011.gadā un “More latvian sentiments” 2014.gadā. Sadarbībai ar Hans Antehed Normunds brieda divus gadus, un tas vainagojies divdaļīgā koncertturē un lieliskas mūzikas albumā.

Jaunajā dziesmu albumā “Vēstule meitenei” iekļautas latviešu estrādes klasikas dziesmas – Dzel manī sauli, Anita, Dziesmiņa Rīgai, Rīta aicinājums, u.c. dziesmas Hansa Anteheda aranžējumos. Mūziķi koncertu sniegs divās daļās. Pirmajā atskaņojot jaunā albuma repertuāru, bet otro veltot Normunda “mūžam zaļajiem” hītiem – Raudāja māte, Tikai vienu reizi, Cāļus skaita rudenī, u.c. Tas viss, ar vieglu pieskārienu elitārajai mūzikai, sagādās patīkamas emocijas kā jauniem, tā pieredzējušiem klausītājiem, jo, kur piesaistīta īsta mīlestība uz mūziku, tur mijiedarbība starp klausītāju un izpildītājiem kļūst nesaraujama. Atliek vien pārliecināties par to pašiem.

Skatīties: https://vimeo.com/146060707, http://bit.ly/1NWz1yE

Biļetes var iegādāties: www.bilesuparadize.lv (Norises vieta: Daugavpils Latviešu kultūras centrs), Daugavpils teātra kasē un no 18.04. darba dienās no plkst.16.30-18.30 Vienības nama koncertzāles kasē. Cena: 6-10 euro.

Rafails Balkins
Projekta „Vēstule meitenei” menedžeris
rafail@apollo.lv, GSM: +371- 29533075

www.rutulis.lv
www.antehedmusic.com
www.facebook.com/vestulemeitenei