ĻAUNUMA PUĶES



16.martā plkst. 18.00
Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē
Muzikāli literārs iestudējums „ĻAUNUMA PUĶES”

Francijas institūts Latvijā un Daugavpils Latviešu kultūras centrs ielūdz skatītājus uz franču muzikāli literāru iestudējumu „Ļaunuma puķes”.

Marseļas festivāla Musiques Interdites (Aizliegtās mūzikas) iestudējums „Ļaunuma puķes” ir veltījums franču dzejniekam Šarlam Bodlēram, kurš dzejoļu krājumā ar tādu pašu nosaukumu pievērsies sava laika aizliegtajām tēmām. Savukārt iestudējums veidots kā dialogs starp šveiciešu soprānu Emīliju Piktē un franču aktrisi Fransuāzu Fabiānu. Abas mākslinieces pavadīs pianists Vladiks Poļonovs, dzeju lasīs Katī Debovē.

Slavenā franču aktrise Fransuāza Fabiāna, Ž. Bekēra iedvesmotāja, ir kļuvusi slavena ar lomu E. Romēra filmā „Mana nakts pie Modas” un Latvijā viesosies pirmo reizi.  Nesen aktrise filmējusies Fransuāza Ozona un Gijoma Galjēna filmās.

Franču komponistu Diparka, Forē, Debisī, Indī, Šosona un Šarpantjē skaņdarbi, papildināti ar dzejas un vēstuļu lasījumiem, apliecina, cik ļoti Bodlērs ar dzejoļu krājumu „Ļaunuma puķes” iemiesojis sava laika mūsdienīgo garu un joprojām ir aktuāls ar universālo saturu un brīvības alkām.

Frankofonijas dienu ietvaros, aicinām visus iepazīt franču valdzinošo valodu, lielisku mūziku un vokālu izcilu mākslinieku sniegumā.
Ieeja bez maksas.


Informācija: Latviešu kultūras centrs - www.vienibasnams.lv, tālr. 65426691