XV Starptautiskais pavasara džeza mūzikas festivāls „Jazz Joy Spring 2017”



Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē,
28. aprīlī plkst. 19.30
Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris DAUGAVA.
Soliste ILONA BAGELE.

XV Starptautiskajā pavasara džeza mūzikas festivālā „Jazz Joy Spring 2017” koncertu sniegs Daugavpils profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava” un Latvijas Nacionālās operas soliste Ilona Bagele.  Diriģents Arnolds Grīnberts.

Pūtēju orķestra un solistes izpildījumā dzirdēsim izcilu džeza klasiku, kas vēl joprojām skanot cauri gadsimtiem, vilina skatītājus un katru reizi atklāj tiem netveramās mūzikas valdzinājumu.

Mecosoprāns Ilona Bagele ievērību guvusi ne vien kā Latvijas Nacionālās operas soliste, bet arī kā spilgta džeza un populārās mūzikas dziedātāja. Savos pēdējos muzikālajos projektos ir pārsteigusi skatītājus arī ar Astora Pjacollas fascinējošo mūziku un krievu romanču izcilo interpretāciju.

Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava” darbojas no 1985. gada. Orķestra repertuāru veido  klasiskās, tautas, džeza un populārās mūzikas skaņdarbi, koncertos tiek izmantoti fragmenti no pasaulslaveniem mūzikliem un Latvijas komponistu skaņdarbiem. Orķestrim ir izveidojusies cieša sadarbība ar Latvijā populāriem solistiem: Ilonu Bageli, Diānu Pīrāgs, Daini Skuteli, Andri Baltaci, Irēnu Ancāni u.c.

Biļetes Vienības nama koncertzāles kasē no 18.04.darba dienās plkst. 16.30-18.30.

XV Starptautisko pavasara džeza mūzikas festivālu „Jazz Joy Spring 2017” rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, atbalsta Latviešu kultūras centrs.

Afiša.

Informācija: Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv