Koncerts TĀ TAM BŪT



6.02.2020. plkst.18.00
Vienības nama koncertzālē
Daugavpils akordeonistu orķestra koncerts
TĀ TAM BŪT

Daugavpils akordeonistu orķestris aicina klausītājus uz koncertu “Tā tam būt”. Koncerta mākslinieciskā vadītāja Tatjana SARATOVA. Solists Artjoms ŅIŽŅIKS (bajāns), Sanktpēterburga.

Daugavpils akordeonistu orķestris ir vairāku Starptautisku konkursu un festivālu laureāts. Pēdējo 5 gadu laikā tas ir realizējis vairākus radošus projektus ar populāriem Latvijas un citu valstu māksliniekiem (solisti Rihards Mačanovskis, Ilona Bagele, dejotāji Viktors un Svetlana Ķiseļi, akordeonists Gorka Hermosa,  grupa “Melo-M” u.c.). Šoreiz ir iestudēta koncertprogramma kopā ar  Artjomu Ņižņiku, kas akordeona mūzikas pasaulē ir pazīstams kā izcils bajānists, pedagogs, komponists un Nikolaja Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas valsts konservatorijas jauniešu bajānistu un akordeonistu kamerorķestra diriģents. 2019.gada oktobra nogalē mūziķis kopā ar Daugavpils akordeonistu orķestri jau ir piedalījies saspēlē Daugavpils akordeona mūzikas festivālā.

Koncertā izskanēs klasiskie akordeona un bajāna mūzikas skaņdarbi, kā arī liela uzmanība tiks veltīta Artjoma Ņižņika mūzikai. Skatītāju vērtējumam tiks spēlētas divas daļas no kompozīcijas “Maktub”.  Šis ir viens no komponista izpildītākajiem darbiem dažādu mūziķu sastāvā, tomēr labāk pazīstams kā bajāna solo skaņdarbs. Arī koncerta nosaukums “Tā tam būt” ir interpretēts tulkojums tieši no šī skaņdarba. “Maktub” (maktub tulkojumā no arābu valodas varētu skanēt kā: “tā rakstīts”, “tā paredzēts”, “liktenis” utt.). Kā izsakās pats komponists, viņš gribēja uzrakstīt lielas formas skaņdarbu ar spilgtām melodijām, tradicionālām harmonijas iezīmēm, tādu, kas būtu saprotams katram klausītājam.

Šo un daudzus citus skaņdarbus, jūs, cienījamie skatītāji dzirdēsiet, atnākot uz koncertu Vienības namā.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darba dienās no plkst. 16.30 – 18.30. Cena 1.50 –3.00 euro. Pasākuma laikā notiek filmēšana un fotografēšana

Informācija: Latviešu kultūras centrs, www.vienibasnams.lv, t. 65426691