SERGEJA PIMANOVA JUBILEJAS KONCERTS



Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē,
12. janvārī plkst. 15.00
SERGEJA PIMANOVA JUBILEJAS KONCERTS

12. janvārī aicinām skatītājus uz Vienības nama koncertzāli, kur notiks pazīstamā dziedātāja Sergeja Pimanova solo koncerts. Daugavpilī viņa vārds ir ļoti labi zināms, jo populārā solista koncerti izraisa neviltotu vokālās mūzikas pazinēju interesi.
Dziedātāja radošais tēls ir daudzpusīgs, un viņa atvērtā izpildījuma maniere skatītājos izraisa vispatīkamākās emocijas. Sergejs Pimanovs – izglītots mūziķis, vokālās mākslas profesionālis, viens no nedaudzajiem dziedātājiem, kura repertuārā ir tautasdziesmas, klasiskās romances, ārijas no operām un garīgā mūzika. Ar krievu garīgo mūziku dziedātājam izveidojusies īpaši cieša saikne – jau 25 gadus viņš dzied Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrālē. Jubilejas koncerts ir iecerēts arī kā labdarības akcija, un ziedojumi tiks ieguldīti Iļjinskas baznīcas celtniecībā – Sergeja dzimtajā Daugavpils novada Maļinovas ciematā.

Mīlestība uz dziesmu Sergeja Pimanova ģimenē turpinās arī bērnos. Dēls Aleksejs dzied Daugavpils vīru korī „Forte”, bet meita Anna ir profesionāla vokāliste (koloratūrsoprāns), absolvējusi Latvijas Mūzikas akadēmiju, iegūstot maģistra grādu, un jau trīs gadus stažējas privātajā vokālās mākslas studijā Vīnē.

Koncertā piedalīsies: Latvijas Nacionālās operas solists Rihards Mačanovskis; soliste Jeļena Borele (soprāns); vīru koris „Forte” Jevgeņija Ustinskova vadībā; Daugavpils stīgu kvartets: Igors Ozuns / vijole, Inga Zeile / vijole, Staņislavs Petkevičs / alts, Olga Gavrilova / čells; Andrejs Ivanovs / saksofons; koncertmeistari: Eduards Zariņš, Gļebs Beļajevs, un Pimanovu muzikālās ģimenes pārstāve, vijolniece Olga Pimanova.

Dziedātāja diženums ir viņa meistarībā, dvēselisko pārdzīvojumu atklāsmē mākslas tēlos. Sergeja Pimanova māksliniecisko sniegumu varam izbaudīt arī mēs – klausītāji, mūsu novadnieka radošā talanta pielūdzēji.
G. Zavadska

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē (Rīgas ielā 22a) no 8.01 – 10.01. plkst. 16.30 – 18.30, koncerta dienā no plkst. 14.00 cena: 2.85 EUR.
Iegādātās biļetes uz koncertu 2013.gada novembrī derīgas.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – 65427552, www.vienibasnams.lv