X DAUGAVPILS STARPTAUTISKAIS FOLKLORAS FESTIVĀLS



No 2014. gada 31. janvāra līdz 2014. gada 1. februārim Daugavpilī notiks X Daugavpils Starptautiskais folkloras festivāls.

Festivāla mērķis ir popularizēt tradicionālo latviešu un cittautu kultūru, attīstīt, pilnveidot un kopt folkloras kopu, etnogrāfisko ansambļu tradīcijas, tādējādi nodrošinot kolektīvu darbības nepārtrauktību.

Dalībai festivāla koncertos, jaunu zināšanu apguvei meistarklasēs, aizrautīgai sadancošanai un sadziedāšanai pieteikušās gan Latvijas, gan ārzemju folkloras kopas, kuras kopj un popularizē savas vietējās tradīcijas.

Festivālā piedalīsies vairāk nekā 200 dalībnieku no visiem Latvijas novadiem un vairāk nekā 50 dalībnieku no Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Gruzijas. Festivāla laikā savu 20 gadu jubileju svinēs Daugavpils Latviešu kultūras centra folkloras kopa „Svātra”.

Pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti piedalīties festivāla aktivitātēs un izbaudīt tradicionālo kultūru, kas ietver sevī neskaitāmu paaudžu pieredzi.

Lai izdotos aizraujošas un neaizmirstamas brīvdienas, svētdien, festivāla noslēgumā organizatori piedāvā festivāla dalībniekiem apmeklēt Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils Māla mākslas centru, Krievu kultūras centru, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, Latviešu māju un citus kultūras un tūrisma objektus bez maksas vai ar īpašām atlaidēm.


Festivālu rīko: Daugavpils Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latviešu kultūras centru un folkloras kopu „Svātra”.

Informācija: mob.t. 29118992, folkloras kopas „Svātra” vadītāja Sarmīte Teivāne