Koncerts PŪT, VĒJIŅI



Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē
4. maijā plkst. 16.00
Daugavpils Latviešu kultūras centra
vīru kora FORTE un
Daugavpils 13. vidusskolas
jauktā kora NOJAUTA
jubilejas koncerts PŪT, VĒJIŅI!

Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienā Vienības nama koncertzālē uz dziesmu un mūzikas koncertu aicina Daugavpils spilgtākie kori - Latviešu kultūras centra vīru koris „Forte” un 13. vidusskolas jauktais koris „Nojauta”.

Daugavpils Latviešu kultūras centra vīru koris „Forte”
dibināts 1997. gada rudenī, kad diriģenta Jevgeņija Ustinskova vadībā sapulcējās dziedošie jaunieši no dažādām Daugavpils skolām un augstskolām. 15 radošā darba gados koris ieguvis godalgotas vietas Latvijas vīru koru skatēs un konkursos, piedalījies vairākos Dziesmu svētkos un koru salidojumos Latvijā un Igaunijā. Katrā koncertā Latvijā vai ārvalstīs koris ir pārsteidzis klausītājus ar daudzveidīgo repertuāru, kurā iekļautas gan tautas dziesmas, gan oriģināldarbi, gan lielas formas skaņdarbi. Vairāki no tiem tapuši sadarbībā ar Daugavpils orķestriem un solistiem.

Daugavpils 13. vidusskolas jaukto kori „Nojauta”
2002. gada rudenī ir dibinājis Jevgeņijs Ustinskovs. Korī dzied skolas 9.- 12. klašu skolēni. 10 radošā darba gados „Nojautas” dalībnieki ir aktīvi piedalījušies gan jauniešu pasākumos, gan Vispārējos Latviešu Dziesmu svētkos. „Nojauta” ir viens no labākajiem skolu jauktajiem koriem Latvijā. Kolektīvs koncertējis Lietuvā, Baltkrievijā un Zviedrijā.
Kora vadītāji: Larisa Bogatirjova un Jevgeņijs Ustinskovs.

Veidojot koru „Forte” un „Nojauta” jubilejas koncertprogrammu „Pūt, vējiņi” koncerta mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs ir uzaicinājis tajā piedalīties Daugavpils kolektīvus un solistus: sieviešu kori „Rūta”, Daugavpils akordeonistu orķestri, LKC bērnu vokālo studiju „Pērlītes”, profesionālo pūšamo instrumentu orķestri „Daugava”, Daugavpils kamerorķestri, Daugavpils Mūzikas pamatskolas kori, Daugavpils Valsts ģimnāzijas jaukto kori, Jeļenu Boreli, Alisu May, Sergeju Pimanovu, Alekseju Fjodorovu un Artūru Uškānu. Koncertmeistari: Ilona Kuļa un Gaļina Vsesvjatska.

Līdzās latviešu oriģināldziesmām, tautasdziesmām un pasaules komponistu populārajiem skaņdarbiem koncertā izskanēs L.Vasaraudzes un J.Ustinskova dziesmas „Pilsēta Daugavas krastā” pirmatskaņojums.
Ieeja bezmaksas.
Koncertu rīko Latviešu kultūras centrs.
Informācija: tālr.: 65426691, www.vienibasnams.lv