STIPRA SAIME – LATVIJAS NĀKOTNE!



Daugavpils teātrī  4. maijā plkst. 17.00
Daugavpils Latviešu kultūras centra
vidējās paaudzes deju kolektīva SAIME
10 gadu  jubilejas koncerts
STIPRA SAIME – LATVIJAS NĀKOTNE!

Klāt ziedošais maijs ar nevaldāmo plaukšanas un ziedēšanas dziņu – līdz ar tā atnākšanu LKC vidējās paaudzes deju kolektīvs SAIME svin savu 10 gadu jubileju un 4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, aicina uz svētku koncertu Daugavpils teātrī.

Visā kolektīva pastāvēšanas laikā SAIME, piedaloties pilsētas un valsts kultūras dzīvē, deju skatēs, Vispārējos Latviešu dziesmu un deju svētkos, popularizējusi un ar godu nesusi savas pilsētas un valsts vārdu arī aiz tās robežām (Lietuvā, Slovākijā, Francijā, Turcijā, Itālijā utt.). SAIME repertuārā ir latgaliešu un latviešu oriģināldeju horeogrāfijas un etnogrāfisko deju apdares. Kolektīva vadītāja Lilija Graudiņa vienā saimē ir spējusi sapulcināt vairāk nekā 30 dalībniekus – dažādu profesiju pārstāvjus, turklāt  vairākus vienas ģimenes locekļus –  9 pāros dejo ģimenes cilvēki, tādējādi deju kolektīvs netieši veic arī ģimenes kā nācijas, tautas pamata stiprināšanu un popularizēšanu. Savos koncertos kolektīvs allaž pratis pārsteigt skatītājus ar stingro dejas raksturu, iznesot kopības un ģimenes sajūtu arī dejā uz skatuves.

Koncertprogrammā piedalīsies arī SAIMES draugi: KREICBURGA – VPDK no Jēkabpils  (vad. Aija Rūliete), BALOŽI no Ķekavas novada (vad. Regīna Grebežniece), SAIME no Rīgas (vad. Brigita Čikste), MIESTELENAI no Paņevēžas /Lietuva/ (vad. Zita Rimkuviene) un LKC jauniešu DK LAISMEŅA (vad. Diāna Soldāne).

Koncerta mākslinieciskā vadītāja – Lilija Graudiņa.
Ieeja bezmaksas.
Koncertu rīko Latviešu kultūras centrs
Atbalsta: Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, VSIA Daugavpils teātris

Informācija: tālr.: 65426691, www.vienibasnams.lv