Koncerts MĪLAS VALŠI



Daugavpilī, Vienības nama koncertzālē 7. decembrī plkst. 18.00
LATVIJAS RADIO KORA KONCERTS
MĪLAS VALŠI
Diriģents Sigvards KĻAVA.

Vienības nama 75. jubilejas gadā Daugavpils Latviešu kultūras centrs sadarbībā ar VSIA „Latvijas koncerti” aicina uz Latvijas Radio kora koncertu „Mīlas valši”. Programmā: Johannesa Brāmsa un Franča Šūberta mūzika. Klavieru solo: Dace Kļava un Aldis Liepiņš.

Latvijas Radio koris ir viens no Eiropas labākajiem profesionālajiem kamerkoriem. Koris regulāri uzstājas Latvijā, prestižos starptautiskos mūzikas forumos (toskait: Baltic Sea Festival, Klangspuren, La Musica, Ultima, Venēcijas biennāle) un prestižās koncertzālēs, kuru skaitā ir Amsterdamas Concertgebouw un Muziekgebouw, Berlīnes Konzerthaus, Parīzes Elizejas lauku teātris u. c.

Sigvards Kļava ir viens no Latvijas ievērojamākajiem diriģentiem, diriģēšanas pedagogs, producents. Latvijas Radio kora mākslinieciskais vadītājs kopš 1992. gada. S. Kļava studējis diriģēšanu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), Štutgartes Baha akadēmijā un Oregonas Baha festivāla meistarklasēs. Vairākkārtējs Lielās mūzikas balvas ieguvējs, Ministru kabineta balvas laureāts. Piedalās starptautisku žūriju darbā.

Dace Kļava ir JVLMA Koncertmeistaru katedras vadītāja, docente Kameransambļa un klavierpavadījuma katedrā, kā arī koncertmeistare akadēmiskās dziedāšanas, kora diriģēšanas un simfoniskās diriģēšanas katedrā.

Aldis Liepiņš kopš 1992. gada ir JVLMA docētājs, kopš 2003. gada Klavieransambļa un klavierpavadījuma katedras asociētais profesors.

Mīlas valši. 1856. gada maijā Johanness Brāmss (viņam 23) raksta Klārai Šūmanei (viņai 36): „Es vēlos, kaut varētu rakstīt Tev tikpat maigi, kā es Tevi mīlu un izteikt visu labo, ko novēlu Tev. Tu esi tik bezgalīgi dārga man, dārgāka nekā es spēju izteikt... Raksti man jauku vēstuli jo drīz. Tavas vēstules ir kā skūpsti.”

Lūk, atspēriena punkts, uz kura būvēta programma “Mīlas valši”. Tas radīts mīlas jūtu pārpilnām sirdīm, arī jums, cienījamais skatītāj…

Biļešu iepriekšpārdošana Latviešu kultūras centra kasē no 4.decembra - darbdienās no plkst.16.30 – 18.30 (Cena – 1.50 Ls)
 
Tiksimies Vienības namā!!!
Informācija pa tālruni: 65426691
www.vienibasnams.lv