Koncerts VELTĪJUMS DEJAI



24.04 plkst. 18.00
Vienības nama koncertzālē
Baleta studija “EntreeDance”
Aicina uz koncertu
VELTĪJUMS DEJAI

“Ir daži visīsākie ceļi uz laimi, un dejošana ir viens no tiem..”
/Vicki Baum/

Tuvojoties Starptautiskajai dejas dienai, baleta studija “EntreeDance” (mākslinieciskā vadītāja Rasita Titkova) aicina uz koncertu  “Veltījums dejai”, kurš norisināsies 24. aprīlī plkst 18.00 Vienības nama koncertzālē.

Koncerta piedalīsies Latvijas Nacionālās operas un baleta solisti BAIBA KOKINA un VIKTORS SEIKO, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas skolnieces Kristīne Štrausa un Jolanta Lazdāne, kā arī Visaginas jaunrades nama mākslas skolas klasiskās dejas klase.

Deja mēdz būt dažāda. Ja klasiskā deja ir skaistuma etalons un izpildītājmākslas pamats, tad tautu dejas nodod dažādu tautu īpašības un kolorītu, kas ir raksturīgs noteiktam mūsu tik daudzveidīgās pasaules etniskajam slānim. Agrāk klasiskajā baletā tika iekļauti tautu dejām raksturīgi numuri, kuri rotāja izrādes darbību.

Civilizācija savā radošajā attīstībā neapstājas. Tika izveidots jauns dejas žanrs – modern contemporary jeb modernā laikmetīgā deja. Viena no šī deju žanra pamatlicējām tiek uzskatīta Aisedora Dunkane. Modernā deja un it īpaši tās virziens – laikmetīgā deja, nodod cilvēka pārdzīvojumus, jūtas un dvēselisko stāvokli daudz spēcīgāk un dziļāk.

Koncerta laikā skatītājiem būs iespēja izbaudīt klasiskās dejas skaistumu, tautas dejas kolorītu un emocijām bagāto moderno deju.

Ieeja koncertā bez maksas.

Afiša.

Informācija: Latviešu kultūras centrs – tālr. 65426691, www.vienibasnams.lv