Svinēsim Otrās Lieldienas Daugavpilī!



Otrajās Lieldienās, 1. aprīlī, mazos un lielos daugavpiliešus un pilsētas viesus sagaidīs īpaši daudzveidīga pasākumu programma – koncerts, radošās darbnīcas, tradicionālās Lieldienu izdarības, spēles un, protams, tikšanās ar svētku galveno varoni – Lieldienu zaķi!

Plkst. 12.00 svinības iesāksies Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) ar koncertu “Šūposim Lieldienas!”. Svētkus “iešūpos” Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra kolektīvi – folkloras kopas “Svātra” (vad. Sarmīte Teivāne)  un “Svātriņa” (vad. Baiba Pankjāne), folkloras ansamblis “Dzīsme” (vad. Lūcija Vaivode), bērnu deju kolektīvs “Pienupīte” (vad. Inese Zuģicka un Inga Pīnupe), vidējās paaudzes deju kolektīvs “Saime” (vad. Vitālijs Šidlovskis), deju ansamblis “Laismeņa” un vidējās paaudzes deju kolektīvs “Laismeņa” (vad. Diāna Soldāne). Neizpaliks arī rotaļas un senās Lieldienu izdarības. Koncerta laikā Vienības nama koncertzāles 2. stāva foajē noritēs radošās darbnīcas bērniem – kopā veidosim svētku atribūtiku un izkrāsosim Lieldienas!

Svētki turpināsies plkst. 14.00 Vienības laukumā, kur apmeklētājus sagaidīs īsts Lieldienu zaķis un viņa draugi. Ikviens tiks aicināts piedalīties svētku spēlē “Lieldienu zaķa prātnīca”, olu ripināšanā, olu kaujās un olu dižošanās konkursā. Kā jau svētkos pienākas, zaķis būs sarūpējis arī saldās balviņas aktivitāšu dalībniekiem!

Aicinām, nākot uz pasākumu, paņemt līdzi skaistāko un stiprāko olu.

Ieeja pasākumos ir bez maksas.

Savukārt no 25. līdz 31. martam Vienības nama hallē (Rīgas ielā 22A, pie Tūrisma nodaļas un LCB Ģimenes digitālo aktivitāšu centra ieejas) norisināsies Lieldienu labdarības tirdziņš, tā darba laiks: plkst. 12.00-17.00.

Informējam, ka pasākumu laikā notiks fotografēšana un filmēšana Daugavpils valstspilsētas pašvaldības publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes “Vienības nams” struktūrvienība “Latviešu un latgaliešu kultūras centrs” sadarbībā ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamenta tūrisma nodaļu.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 25572