Krievu kultūras centrā tiks prezentēta grāmata par Holokaustu Latgalē



Šī gada 5. aprīlī plkst. 16.00 Vienības nama Krievu kultūras centrā (Varšavas ielā 14) notiks Daugavpils novadpētnieka Josifa Ročko grāmatas “Holokausts Latgalē: historiogrāfija un atmiņas” prezentācija, kuras laikā būs iespēja arī tikties ar grāmatas autoru un uzdot viņam interesējošus jautājumus.

Šajā grāmatā latviešu un krievu valodā apkopoti un izpētīti historiogrāfijas avoti un atmiņas par Holokaustu Latgalē, noskaidrojot izmaiņas Holokausta izpratnē un salīdzinot dažādu nacionālo skolu pētījumus par šo tēmu. „Grāmata ir par Latgalē notikušā Holokausta apjēgsmes un izpētes procesu. Tas ir pirmais mēģinājums veikt historiogrāfisku pētījumu par šo tēmu sasaistē ar Latgales reģionu”, - atzīmē izdevuma autors. Izdevuma tapšanu finansiāli atbalstīja Daugavpils valstspilsētas pašvaldība, Latvijas ebreju kopienas restitūcijas fonds, biedrība “Memory and Help” un muzejs “Ebreji Daugavpilī un Latgalē”.

Josifs Ročko (dzimis 1948. gadā Daugavpilī) - skolotājs, novadpētnieks, publicists. Daugavpils Universitātes  absolvents (1973), pedagoģijas, politekonomijas, vēstures maģistrs. Daugavpils ebreju kopienas muzeja dibinātājs un direktors. Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris. Daudzu rakstu, brošūru, vairāku grāmatu par ebreju vēsturi Latgalē un Daugavpilī autors un līdzautors. Viņa tēvs izdzīvoja Daugavpils geto.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienība „Krievu kultūras centrs”.

Informējam, ka grāmatas atvēršanas pasākumā notiks fotografēšana un filmēšana Vienības nama Krievu kultūras centra publicitātei un arhīviem.

Papildu informācija:
Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Vienības nams
struktūrvienība "Krievu kultūras centrs"
tālr.: (+371) 20010284
e-pasts: rusdom@inbox.lv