Daugavpilī notiks 3. Starptautiskais Oskara Stroka konkurss



Šī gada 20. aprīlī plkst. 13.00 Daugavpils Iespēju vidusskolā (Valkas iela 4a) notiks 3. Starptautiskais Oskara Stroka konkurss.

Atšķirībā no iepriekšējām reizēm, šajā gadā piedalīsies ne tikai jaunie pianisti, bet arī jaunie komponisti un pirmoreiz konkurss notiks klātienē. Konkursa mērķis: sekmēt klavierspēles un kompozīcijas prasmju attīstību jaunajiem mūziķiem un godināt pasaules slavenā komponista un pianista Oskara Stroka, kurš dzimis Daugavpilī, vārdu.

Šogad konkursā piedalīsies vairāk nekā 150 bērnu un jauniešu gan no vairākām Latvijas pilsētām (Daugavpils, Rīga, Jūrmala, Cēsis, Rēzekne, Kārsava, Roja, Aizkraukle, Pļaviņas, Jēkabpils, Saldus, Pāvilosta, Ludza, Talsi, Rūjiena u.c.), gan arī no citām valstīm: Bulgārijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas un Ungārijas.

Konkursantu sniegumu vērtēs desmit žūrijas locekļi no Igaunijas, Izraēlas, Kanādas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Spānijas un Vācijas.

Oskara Stroka Starptautisko konkursu organizē Daugavpils Iespēju vidusskola sadarbībā ar Daugavpils valstspilsētas Izglītības pārvaldi, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādi „Vienības nams” un Daugavpils Universitāti.

Papildu informācija:
Jevgeņijs Ustinskovs
Konkursa mākslinieciskais vadītājs
t.: +371 29538278