Poļu kultūras centrā norisinājās Lieldienām veltīto pasākumu virkne



Tradicionālās Lieldienu svinības Daugavpils valstspilsētas pasvaldības iestādes "Vienības nams" Poļu kultūras centrā (PKC) ir noslēgušās. Šogad gan senioriem, gan pieaugušajiem un bērniem tika piedāvāti visdažādākie pasākumi. PKC apmeklētāji varēja uzzināt vairāk par poļu Lieldienu tradīcijām, kā arī piedalīties kopīgajā svētku svinēšanā. Svētku ietvaros notika koncerts "Cerību laiks", olu krāsošanas radošā darbnīca un Lieldienu piedzīvojumu spēle bērniem.

2. aprīlī Poļu kultūras centra zālē desmitiem daugavpiliešu pulcējās Lieldienām veltītajā koncertā "Cerību laiks". Sākumā sanākušos priecēja PKC jauktais koris "Promeņ" (diriģente Alīna Lapinska, koncertmeistare Regīna Krukovska), pēc tam pieaugušos uz skatuves nomainīja J. Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas bērnu koris (diriģente Alīna Lapinska) un S. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas audzēknis Kristers Šaliņš (pedagogs Artūrs Saveļjevs).  Koncertā izskanēja jautras un aizkustinošas dziesmas par Lieldienām, pavasari un mīlestību poļu un latviešu valodā.

Tajā pašā dienā Poļu namā notika radošā darbnīca bērniem. Poļu ģimnāzijas skolēni mācījās krāsot Lieldienu olas - zīmēja uz tām košus pavasara ziedus un gaiļus.

Nedēļas laikā Lieldienām gatavojās arī bērni, kuri apmeklē PKC pulciņu "Poļu namiņš. Pirmklasnieki krāsoja olas, pašu rokām darināja tradicionālās Lieldienu palmas no pūpoliem un žāvētiem ziediem, kā arī piedalījās spēlēs.

4. aprīlī PKC virmoja rosība un smiekli - J.Pilsudska Valsts poļu ģimnāzijas 2. klašu skolēni piedzīvojumu spēles ietvaros meklēja nozagtās Lieldienu olas, kuras viņiem bija sagatavojis Lieldienu zaķis. Meklējumu laikā skolēniem vajadzējua piedalīties vairakos interesantos uzdevumos, kurus izpildot, bērni varēja atgūt nozagtos saldumus.

PKC ik gadu rūpējas par to, lai Daugavpils iedzīvotājiem būtu iespēja nosvinēt Lieldienas atbilstoši poļu tradīcijām un cenšas organizēt pasākumus, kas piemēroti dažāda vecuma apmeklētājiem. Kopumā šogad PKC Lieldienu pasākumus apmeklēja vairāk nekā 100 cilvēku.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: sekretariat@ckp.lv