Daugavpilī notiks “Kultūru ziedēšana”



2024. gada 12. aprīlī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22А, Daugavpilī) notiks baltkrievu pašdarbības kolektīvu koncerts “Kultūru ziedēšana”, kuru organizē Vienības nama Baltkrievu kultūras centrs sadarbībā ar Daugavpils baltkrievu biedrību “Aļtanka”.

Koncerts ir kā veltījums Pasaules kultūras daudzveidības dienai, tādējādi rosinot apzināties un novērtēt kultūru daudzveidības nozīmi un to savstarpējo dialogu. Daugavpilī šāds pasākums tiek rīkots jau otro reizi un tajā kopā ar koncerta saimniekiem, Vienības nama Baltkrievu kultūras centra radošajiem kolektīviem, piedalās arī Vienības nama Krievu kultūras centrs, Vienības nama Poļu kultūras centrs, Ukraiņu kultūras centrs “Mrija”, Lietuviešu biedrība “Rasa”, Daugavpils ebreju kopiena un Vācu biedrība “Erfolg”.

Kā norāda pasākuma rīkotāji: „Šo koncertu mēs veidojām kā sava veida piemājas ziedu dārzu, kurā aug dažādu krāsu un formu augi, kas priecē ne tikai pašus dārza saimniekus, bet arī kaimiņus un garāmgājējus. Tāpat arī katra nacionālā kultūra ir unikāla un ienes savu neatkārtojamību kopējā koncerta skanējumā. Tāpēc klausītājiem būs iespēja baudīt gan latviešu, baltkrievu, poļu, ukraiņu un lietuviešu dziesmas, gan baltkrievu, krievu, ebreju un vācu dejas.

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pasākuma laikā notiks filmēšana un fotografēšana Vienības nama Baltkrievu kultūras centra publikācijām un arhīvam.

Pasākums notiek “Līdzdarbības līgums par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības  un starpkultūru sadarbības attīstības un mazākumtautību nevalstisko organizāciju līdzdalības veicināšanas jomā Latgales reģionā” (Nr.: Nr.2.5.-11-207) ietvaros, kas noslēgts starp biedrību “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” un LR Kultūras ministriju.”

Informāciju sagatavoja:
Baltkrievu kultūras centra
Kultūras projektu vadītāja
Anastasija Borovska
tel.: 27492159
e-pasts: anastasijaborovska21@gmail.com