Boņuks 2022



Vienības nama Tradīciju māja nominēta Latgaliešu kultūras gada balvai
“Boņuks 2022”

Pēc pretendentu pieteikumu izvērtēšanas, tika paziņoti trīsdesmit Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks 2022” nominanti. Priecājamies, ka to vidū ir arī Daugavpils Vienības nama Tradīciju māja un Vienības nama folkloras kopas “Svātra” veikums – danču grāmatiņa – albums “Latgales danči un ne tikai”.

Latgaliešu kultūras gada balvas mērķis arvien ir apkopot labāko, spilgtāko un svarīgāko padarīto un notikumus pērnajā gadā latgaliskajā kultūrā, godināt aktīvākos latgaliešu kultūras pārstāvjus, popularizētājus, kā arī veicināt un rosināt jaunrades un kultūras daudzveidības attīstību nākotnē. Kā pretendentu vērtēšanas kritēriji ir izvirzīti gan pretendenta snieguma kvalitāte, aktivitāte visa gada laikā, reģionā, valstī vai plašākā mērogā raisītā rezonanse, gan latgaliskums un/vai Latgales kultūras vērtību nešana, pretendenta ilgtspēja – ietekme uz latgaliskās kultūras procesiem nākotnē.

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 4. martā plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā GORS, un būs vērojama tiešraidē LTV1 plkst. 21.10.

Pateicamies pieteikumu iesniedzējiem un žūrijai par augsto novērtējumu!