GARĪGĀS MŪZIKAS FESTIVĀLS SUDRABA ZVANI



X STARPTAUTISKAIS GARĪGĀS MŪZIKAS FESTIVĀLS
SUDRABA ZVANI

10. – 13.01.2013.

Katra jaunā gada sākums ir jaunu cerību laiks, savukārt garīgo impulsu mūsu pilsētai ik pārgadus sniedz starptautiskais garīgās mūzikas festivāls.

Arī šogad, no 10. – 13. janvārim, simtiem dziedātāju Daugavpili pieskandinās ar skanīgajām balsīm un ticību labajam pasaulē.

X starptautiskajā garīgās  mūzikas festivālā "Sudraba zvani" piedalīsies mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas, bet konkursā spēkiem mērosies 50 kori un 11 vokālie ansambļi.

Paredzams, ka kopējais festivāla dalībnieku skaits pārsniegs 2000.

Festivāla norises laikā varēs klausīties garīgās mūzikas koncertus pilsētas zālēs un dievnamos, Vienības nama koncertzālē – atklāšanas un noslēguma koncertu, koru un vokālo ansambļu konkursu.

Spraigo konkursa gaitu vērtēs starptautiska profesionāla žūrija, komisijas priekšsēdētājs – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesors, daudzu starptautisku kora konkursu žūrijas loceklis, Vispārējo Latviešu dziesmu svētku, kā arī Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsdiriģents Romans Vanags.  Galveno balvu – 1500 eiro – pēc starptautiskās žūrijas lēmuma saņems labākais festivāla kolektīvs.

Lai visas trīs festivāla dienas ir gaismas, svētības un, protams, mūzikas piepildītas!

Festivāla programma


Festivālu rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latviešu kultūras centru.
Tālrunis uzziņām: 65423601