„Saime” aicina uz savu jubilejas koncertu



Šī gada 11. novembrī plkst. 19.00, noslēdzot Lāčplēša dienas svinības Daugavpilī, uz savu 20 gadu jubilejas koncertu „Laba dzīve!” Vienības namā (Rīgas ielā 22a) aicina Daugavpils Vienības nama Latviešu un latgaliešu kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Saime” (vadītājs Vitālijs Šidlovskis).

Kopā ar gaviļniekiem koncertā piedalīsies „Saimes” draugu kolektīvi no Latvijas un Lietuvas: Garkalnes novada vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dejotāju saime” (vad. Baiba Kravčenoka), Salaspils kultūras nama vidējās paaudzes deju kopa “Ūsa” (vad. Tatjana Madžule), Paņevežas kultūras centra tautas deju kolektīvs “Mesteļenai” (vad. Justas Nagrockis) / Lietuva, Visaginas kultūras centra deju kolektīvs “Gerve” (vad. Sergejus Kotovas)/ Lietuva.

Ieeja koncertā bez maksas.

Deju kolektīvs „Saime” dibināts 2003. gadā. Savā pastāvēšanas laikā kolektīvs koncertējis ne tikai Daugavpilī un citviet Latvijā, bet ir piedalījies un guvis augstus rezultātus arī dažādos starptautiskos festivālos. Kolektīvs ir regulārs Latvijas Vispārējo dziesmu un deju svētku dalībnieks. Arī šis gads, deju kolektīvu skatē iegūstot augstākās pakāpes diplomu, nebija izņēmums.

Kolektīvā lielākoties dejo ģimeņu pāri, un arī par pašu kolektīvu dejotāji izsakās kā par vienotu ģimeni. Saimieši ar lepnumu un mīlestību pret savu kolektīvu saka: „Dejot ir laime, ja blakus ir „Saime””.

Informējam, ka pasākums var tikt fotografēts un filmēts Daugavpils pašvaldības publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.