Poļu kultūras centrā skatāma plakātu izstāde par kaķiem



No 6.novembra līdz 7.decembrim Daugavpils Vienības nama Poļu kultūras centrā (Varšavas iela 30) apskatāma poļu mākslinieces Luīzas Kvjatkovskas plakātu izstāde "Kopā".

Izstādē būs apskatāmi 2021.-2023. gados veidoti plakāti, kuru galvenie tēli ir kaķi. Mākslinieces interesei par kaķiem ir sava vēsture un tai ir nozīmīga loma viņas kā autores un personības veidošanā. Kā viņa saka: "Kaķiem ir nomierinoša iedarbība, tāpēc man ir grūti no tiem atteikties.

Zīmējot kaķus, Luīza Kvjatkovska savos darbos centusies atspoguļot bērna zīmējuma naivumu. Māksliniecei izdevies izveidot kaķu psiholoģiskos portretus izmantojot cilvēciskas emocijas, bet tajā pašā laikā viņas radītie tēli saglabā savu kaķa identitāti. Darbu nomierinošo efektu veicina arī zīmēšanas kombinācija ar apzināti izvēlētiem tipogrāfiskiem vai ar roku rakstītiem burtiem. Māksliniece piebilst: „Ceru, ka skatītāji sajutīs komfortu vai vismaz nelielu uzjautrinājumu. Es centos būt optimistiskāka formu izvēlē un krāsās."

Izstādes atklāšana notiks 6. novembrī plkst. 16.00.

Luīza Kvjatkovska ir viena no spilgtākajām mūsdienu plakātu mākslas pārstāvēm Polijā. Mākslinieces darbi ir plaši zināmi viņas dzimtenē. Tie ir bijuši izstādīti A. Mickeviča Literatūras muzejā Varšavā un mākslas biennālēs Polijas galvaspilsētā. Luīza Kvjatkoska pašlaik turpina savu radošo darbību tādās jomās kā grafika, ilustrācija, plakāts un fotogrāfija.

Luīzas Kvjatkovskas darbu izstādes atklāšana Daugavpilī iespējama pateicoties Lietišķās informātikas un vadības augstskolas (Varšava, Polija) sadarbībai ar Daugavpils Vienības nama Poļu kultūras centru.

Pasākuma laikā iespējama fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskām vajadzībām.

Ieeja bez maksas.

Papildu informācija:
Svetlana Manohina
Daugavpils pašvaldības iestādes “Vienības nams”
Poļu kultūras centra
kultūras pasākumu organizatore
tel.:+371 65439718
www.ckp.lv
https://www.facebook.com/ckp.daugavpils/