MUZIKĀLIE DZĪVES AKORDI



Daugavpilī, kinoteātrī „Renesanse”
23. martā plkst. 16.00
MUZIKĀLIE DZĪVES AKORDI
Videoatmiņas – veltījums Valērija Hodukina piemiņai

Sagaidot izcilā akordeona spēles pedagoga, lieliskā mūziķa, Daugavpils Goda pilsoņa Valērija Hodukina (25.03.1939.–15.07.2009.) 75. gadskārtu, Latviešu kultūras centrs pasākumā „Muzikālie dzīves akordi” aicina daugavpiliešus un pilsētas viesus ieskatīties godājamā maestro radošās dzīves videoatmiņās.

Muzikālās īsfilmas: „Pa Somijas ceļiem”, „Valērija Hodukina jubilejas koncerts” un „VII Daugavpils starptautiskais akordeona mūzikas festivāls” ir izveidojis režisors Valentīns Marģevičs. Būdams mūziķis pēc izglītības, Valentīns Marģevičs ar kino iepazinies agrā jaunībā, bet pirmos profesionālos soļus šajā mākslas žanrā uzsācis Daugavpils Mūzikas vidusskolā ar toreizējā direktora Staņislava Broka atbalstu. Ar Daugavpils akordeonistu orķestra vadītāju Valēriju Hodukinu filmu autors iepazinies arī Mūzikas vidusskolā un no tā laika ir uzsācis orķestra radošās darbības videoarhīva veidošanu.

23. martā kinoteātrī „Renesanse” trīs īsfilmās Valentīns Marģevičs piedāvā izbaudīt mīlestības pilnu muzikālu atmosfēru, ko savā laikā radījis cienījamais maestro – Valērijs Hodukins.

Pasākumā muzicēs starptautisko akordeonistu konkursu laureātes, Daugavpils Mūzikas vidusskolas akordeonistu duets – Jeļena Nitecka un Jeļena Kaļniša.

Ieeja bezmaksas.

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv