KASPARS ZEMĪTIS. ĢITĀRA UN STĀSTI



24.09. / 18.00
Vienības nama koncertzālē
KASPARS ZEMĪTIS. ĢITĀRA UN STĀSTI

Ceturtdien, 24.septembrī, plkst. 18:00 Vienības nama koncertzālē  IV Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2015” ietvaros notiks Kaspara ZEMĪŠA koncerts „Ģitāra un stāsti”, kur skanēs ģitāra cauri gadsimtiem saspēlē ar elegantajām stīgu kvarteta dāmām gan kvartetā, gan spilgtos duetos. Kvartetu pārstāv: Līva PLOCIŅA (vijole), Madara GAILE (vijole), Ineta ABAKUKA (alts) un Madara NORBŪTE (čells).

Kaspars ZEMĪTIS – viens no izcilākajiem akustiskās ģitāras meistariem Latvijā. Viņš ir daudzpusīgs un pieprasīts mūziķis, kas muzicē dažādos žanros un sastāvos. Kaspars ir bijis leģendārās grupas ”Time after time” dalībnieks. Viņš spēlē pavadījumu dziedātājiem Lindai Leen, Intaram Busulim un Renāram Kauperam, kā arī uzstājas kopā ar Latvijas Radio kori un Latvijas Valsts Akadēmisko kori. Viņš ir iesaistījies mūzikālās teātra izrādēs sadarbībā ar Dailes teātri Rīgā, piemēram, Rudolfa Blaumaņa izrādē “Zagļi”, kur vienīgais instruments ir ģitāra.

2008. gadā  Kaspars sāka studēt klasisko ģitāru Latvijas Mūzikas akadēmijā un 2011. gadā kļuva par pirmo cilvēku, kurš saņēma maģistra grādu klasiskajā ģitārā Mūzikas akadēmijā. Pēdējo desmit gadu laikā viņš ir arī ģitāras skolotājs un darbnīcu vadītājs un regulāri vada vasaras nometnes bērniem un jauniešiem ar mērķi popularizēt ģitāru visās tās formās.
Par sevi Kaspars saka tā: „Es mūzikā vairāk jūtos kā domātājs, kas tehniski sarežģītos skaņdarbos meklē un atklāj arvien jaunas nianses.”
 
Biļetes: EUR 2,50; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 1,50

Informācija: Latviešu kultūras centrs - t. 65426691, www.vienibasnams.lv