Poļu kultūras centrā tiks atklātas divas jaunas izstādes



Ceturtdien, 14. martā, plkst. 16.00 Vienības nama Poļu kultūras centrā (Varšavas ielā 30) tiks atklātas divas izstādes: Varšavas mākslinieces Annas Klosas kolāžu izstāde "Starp rindām" un daugavpilietes Filipas Lifares gleznu izstāde "Dziļuma plūsma". Ieeja bez maksas.

Anna Klosa ir grafiķe un mākslas pedagoģe, kas vairākus gadus strādā Lietišķās informātikas augstskolā Varšavā (WIT), projekta "Retroavangarda" dibinātāja, kā arī WIT Mākslas galerijas kuratore. Viņas darbu galvenais elements ir tipogrāfija – izgriezumi no veciem laikrakstiem, vēstules un piezīmju fragmenti. Izmantojot materiālus no pagātnes, māksliniece savos darbos pievēršas tagadnei. Viņas kolāžās sastopama frāze “Read between the lies” (“Lasi starp meliem”), ar ko darbu autore cenšas pateikt, ka arvien biežāk medijos parādās nekorekta informācija, kā dēļ tās lasītājam bieži vien ir jāprot atšķirt patiesību no meliem un jāmācās lasīt „starp rindiņām”... Izstāde apskatāma līdz 21. martam.

Otrās izstādes darbu autore Filipa Lifare ir topošā māksliniece no Daugavpils, kuras specializācija ir portreti, klusā daba, fantāzijas tēli un izdomāta pasaule. Viņa jau kopš bērnības ir aizrāvusies ar fantastikas žanra kinofilmām un daiļliteratūru, no kurienes smeļas iedvesmu savai radošajai darbībai. Mākslinieces darbos ļoti organiski apvienojas fantāzija un reālisma elementi. Jaunajā izstādē "Dziļuma plūsma" tiks prezentēti portreti, kas veidoti dažādos stilos, kā arī no māla, kartona un papīra darināti mākslas darbi, kuriem iedvesma rasta spēlēs, multfilmās un filmās. Izstāde apskatāma līdz 2. aprīlim.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Izstādi rīko DVPI "Vienības nams" struktūrvienība "Poļu kultūras centrs".


Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: sekretariat@ckp.lv