Daugavpilī notiks Solomona Mihoelsa dienas



No 15. līdz 17. martam Daugavpilī tiek rīkotas ikgadējās Solomona Mihoelsa dienas, kas veltītas mūsu novadnieka, izcilā režisora, aktiera, pedagoga un sabiedriskā darbinieka dzimšanas dienai.

Atklāsim Solomona Mihoelsa dienas 15. martā plkst. 12.00 ar ziedu nolikšanu pie piemiņas plāksnes, kas atrodas uz Mihoelsa (īstajā vārdā Šloime Vovsi) dzimtās mājas sienas Mihoelsa ielā 4. Savukārt ēkas logos no 15. līdz 22. martam būs skatāma izstāde par Solomona Mihoelsa dzīvi un daiļradi. Tieši šajā ēkā, kur tagad atrodas pirmsskolas izglītības iestāde, ir pagājusi mazā Šloimes bērnība un ģimenes lokā arī uzsāktas pirmās aktiera gaitas.

Turpinājumā, 17. martā, interesenti tiek aicināti uz bezmaksas ekskursijām un ebreju tradicionālo cienastu muzejā "Ebreji Daugavpilī un Latgalē" (Cietokšņa ielā 38): plkst. 11.00 latviešu valodā un plkst. 13.00 krievu valodā. Ekskursijas vadīs novadpētnieks Josifs Ročko. Ekskursiju dalībnieki aicināti reģistrēties zvanot pa tālruni: +371 26444810.

Savukārt noslēgsim Solomona Mihoelsa dienu pasākumus 17. martā plkst. 15.00 ar ebreju mūzikas koncertu "Latgales klezmeri", kas notiks Vienības nama kafejnīcā (Rīgas ielā 22a).

Ieeja bez maksas.

Informējam, ka pasākumu laikā notiks fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

"Mihoelsa dienas Daugavpilī" rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes "Vienības nams" struktūrvienība "Latviešu un latgaliešu kultūras centrs" sadarbībā ar Daugavpils Stropu pamatskolu-attīstības centru (Mihoelsa ielā 4), muzeju "Ebreji Daugavpilī un Latgalē" un Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamenta tūrisma nodaļu.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
Inese Ivulāne
t.: +371 654 25572