Vienības nama Krievu kultūras centrs aicina uz “Sarunu par Nīderlandes glezniecību”



Šī gada 5. janvārī plkst. 16.00 Vienības nama Krievu kultūras centrā (Varšavas ielā 14) tiks atklāta jauna filatēlijas izstāde “Saruna par Nīderlandes glezniecību”. Šī tematiskā pastmarku un pastkaršu ekspozīcija no mākslinieka Leonīda Mudrakovska plašās kolekcijas iepazīstinās skatītājus ar holandiešu glezniecības darbiem, kā arī ar Nīderlandes zelta laikmeta glezniecību (17. gadsimts).

Holandiešu gleznotāju ģilde tajā laikā bija vislielākā: mākslinieku bija četras reizes vairāk nekā miesnieku un divreiz vairāk nekā maiznieku. 17. gadsimta holandiešu glezniecība ir neparasti interesanta ar tēmu, sižetu un žanru daudzveidību.

Kolekcijas autors ir apmeklējis vairākus muzejus Eiropā un citās valstīs, tajā skaitā labākos Nīderlandes muzejus. Lielu iespaidu uz viņu atstāja brauciens uz Antverpeni, kur viņš iepazinās ar bagātākajām mākslas galerijām.

Jaunā Krievu kultūras centra ekspozīcija būs interesanta visiem apmeklētājiem, bet īpaši – filatēlijas retumu cienītājiem un vēstures, kultūras un mākslas pazinējiem un pētniekiem.

Izstādē varēs apskatīt arī slavenu holandiešu gleznu reprodukcijas.

Izstāde “Saruna par Nīderlandes glezniecību” būs apskatāma līdz 5. februārim!

Ieeja bez maksas.

Informējam, ka izstādes atklāšanas laikā būs filmēšana un fotografēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Izstādi rīko Daugavpils valstpilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienība „Krievu kultūras centrs”.

Leonīds Mudrakovskis dzimis un audzis Tālajos Austrumos, Primorskas teritorijā, pēc profesijas būvinženieris, tagad – pensionārs. Kopš 1980. gada viņš dzīvo Daugavpilī. Vairāk nekā 30 gadus viņš ir bijis aktīvs mūsu pilsētas filatēlistu kluba biedrs. Savu kolekciju viņš sāka vākt 1970. gados un ir savākti 15 pastmarku bloku krājumi – ekspemplāri sistematizēti pa sadaļām atkarībā no mākslas žanra un veltīti pasaules tēlotājmākslai (Francija, Itālija u.c.).

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
Krievu kultūras centrs
Svetlana Lokteva
t.: +371 654 13792, +371 20010284, +371 26232264
e-pasts: rusdom@inbox.lv