Poļu kultūras centrā atklāta Jeļenas Ondzules gleznu izstāde "Ieklausies"



DVPI Vienības nama Poļu kultūras centrs aicina apskatīt Jeļenas Ondzules gleznu izstādi "Ieklausies", kura tika atklāta Poļu namā (Varšavas iela 30) 2024. gada 11. janvārī. Tajā aplūkojami spilgti mākslinieces radītie tēli - gan mūziķi, gan cilvēki, kuri ir iekšējā dialogā paši ar sevi, gan abstraktas gleznas. Izstādes darbi liek aizdomāties par ārējo un iekšējo harmoniju.

Izstādes atklāšana sākās ar radošo priekšnesumu, pēc kura vārds tika dots māksliniecei. Viņa pastāstīja klātesošajiem par savu jauno izstādi un tās galveno ideju - klausīšanās ir svarīga māksla, kura palīdz saprast sevi, citus un apkārtējo pasauli. Izstādē "Ieklausies" māksliniece aicina palēnināt laiku un “ieklausīties” gleznās, kuras "čukst" savu stāstu klusumā, tāpēc ir vērts apstāties un ieklausīties otu mūzikā, krāsu skaņā un formas melodijā.

Jeļena Ondzule dzimusi Līvānos. Pabeigusi Rīgas Dizaina un Mākslas vidusskolu, ādas dizaina nodaļu, bet pēc tam datordizaina nodaļu Daugavpils Universitātē. Māksliniece pārsvarā strādā eļļas un jauktajās tehnikās, vada meistarklases un piedalās personālajās un grupu izstādēs.

Jeļenas Ondzules izstāde "Ieklausies" Poļu kultūras centrā būs skatāma līdz 2024. gada 6.februārim.

Poļu kultūras centrs izsaka lielu pateicību par atbalstu Daugavpils valstspilsētas pašvaldībai un J.Oļševska fondam “Palīdzība poļiem austrumos”.

Projektu līdzfinansē Polijas Republikas Ministru padomes priekšsēdētāja kanceleja konkursa "Poļu kopienas un ārzemēs dzīvojošie poļi 2024" ietvaros.

Papildu informācija:
DVPI "Vienības nams"
Poļu kultūras centrs
t.: +371 65439718
e-pasts: sekretariat@ckp.lv