Poļu kultūras centrā būs skatāma Vitas Korsakas leļļu izstāde



Šī gada 7. decembrī plkst. 16.00 Vienības nama Poļu kultūras centrā (Varšavas ielā 30) tiks atklāta Vitas Korsakas pašdarināto leļļu izstāde "Mēs visi no bērnības esam". Izstāde būs apskatāma līdz 2024.gada 9.janvārim.

Izstādes darbi ir skaistas un greznas lelles, kas veltītas maģiskajiem un pasakainajiem Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam. Tieši šajā laikā daudzi cilvēki savās atmiņās atgriežas bērnībā, lai atkal izbaudītu šo bezrūpīgo laiku. Vitas Korsakas lelles ir ļoti dažādas, katrai ir savs raksturs un stāsts: kas viņa ir, ar ko nodarbojas un ko viņa grib mums pateikt.

Daugavpiliete Vita Korsaka ir Latvijas ģildes amatnieku dalībniece. Pirms 20 gadiem apguva florista profesiju, vēlāk nokārtoja eksāmenu Meistara diplomam. Vairāku gadu garumā viņa izmantoja dažādus materiālus leļļu izgatavošanai, bet 2018. gadā sāka strādāt ar polimēra plastiku un kopš tā laika izmanto tikai šo materiālu.

Vitas Korsakas darbi iepriecina ne tikai Daugavpils iedzīvotājus, bet arī viesus no vairākām citām valstīm. Viņas lelles atrodamas Lielbritānijā, Vācija, Īrijā, Dānijā, Lietuvā, Igaunijā un pat Jaunzēlandē.
Informējam, ka pasākuma laikā iespējama fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienība Poļu kultūras centrs.

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
Poļu kultūras centrs
Svetlana Manohina
t.: +371 65439718