Uz koncertu aicina duets „OctoOpus”



2024.gada 17.janvārī plkst. 18.00 Vienības nama koncertzālē (Rīgas ielā 22a) notiks dueta „OctoOpus” koncerts.

Duets „OctoOpus” ir starptautisks kolektīvs, kurā apvienojušies divi talantīgi mūziķi: Gļebs BEĻAJEVS (klavieres), Latvija un Rišards ŽOLENDZIEVSKIS / Ryszard Żołędziewski (saksofons), Polija. Dueta mākslinieki kopā muzicē jau no 2013 gada. 2019 gadā tika izdots „OctoOpus” CD „Cassiopeia”, kurā ierakstīta mūsdienu komponistu mūziku. Savukārt 17.janvāra koncertā dueta izpildījumā skanēs klasiskā, džeza un mūsdienu mūzika.

Gļebs Beļajevs – pianists, beidzis Liepājas mūzikas skolu un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Kā ERASMUS programmas students studējis Vīnē. Mākslinieks ir vairāku starptautiskas nozīmes konkursu laureāts un augstu vietu ieguvējs ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs.

Šobrīd Gļebs Beļajevs ir Mākslu katedras docents un programmas Mūzika direktors Daugavpils Universitātē, kā arī regulāri piedalās dažādu starptautisko mūzikas konkursu žūriju darbā.

Rišards Žolendzievskis (Ryszard Żołędziewski) – saksofonists, pedagogs, komponists un aranžētājs, Pūšaminstrumentu, sitaminstrumentu un akordeona katedras vadītājs Karola Lipinska Vroclavas Mūzikas akadēmijā.

Rišards Žolendzievskis mācījies Bernes mūzikas un teātra konservatorijā, koncertējis  lielākajā daļā Eiropas valstu, Āzijā un Ziemeļamerikā. Kā solists ar izciliem orķestriem uzstājies filharmonijās un koncertzālēs Polijā un ārpus tās robežām, piedalījies dažādu radio un televīzijas staciju ierakstos, viņa saksofons skan arī vairākos CD.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē (darba dienās no plkst. 16.30 - 18.30) un Biļešu paradīzes kasēs. Cena 5.00 euro

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienība „Latviešu un latgaliešu kultūras centrs”.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana un filmēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI „Vienības nams”
Latviešu un latgaliešu kultūras centrs
t.: +371 654 25572